Olen tehnyt tämän joskus kauan sitten, mutta teinpä nyt uudelleen, kun löysin tään Jehkottaren blogista. Kantsii testata :)

Tämän ammatinvalintatestin perusteella voit tutkia omia mielenkiinnon kohteitasi. Testi perustuu väljästi amerikkalaisen psykologin John Hollandin teoriaan eri ihmistyypeistä. Kyseessä on itsearviointitehtävä, jossa sinun tulee vastata ohjelmassa esitettäviin kysymyksiin. Vastausten perusteella ohjelma laskee sinulle suuntautumistyypit. Jokaisesta tyypistä ja tyyppiyhdistelmästä ohjelma listaa myös tyypille hyvin soveltuvia aloja ja tehtäviä.

Muista kuitenkin:
• Hollandin testi on vain yksi tapa luokitella kiinnostuksen kohtaita. Testi ei siis kerro mitään "yhtä ainoaa totuutta". Jokin toinen testi voi painottaa eri asioita ja antaa siten toisenlaisia tuloksia.
• Tulokset perustuvat omiin arvioihisi, joten ne ovat sitä luotettavampia mitä harkitummin vastaat kysymyksiin. Mielipiteesi voivat kuitenkin ajan myötä muuttua, jolloin tuloskin muuttuu. Tulosta voidaan pitää siis vain viitteellisenä ja se kuvastaa tämänhetkistä tilannettasi.
• Harvat ihmiset kuuluvat vain yhteen tyyppiin. Useimmissa ihmisissä on monen tyypin piirteitä.

Tuloksesi:

Sosiaalinen62% px_s.gifpx_s_loppu.gif
tulos_mursu.gif
Tieteellinen2% px_i.gifpx_i_loppu.gif
Systemaattinen35% px_c.gifpx_c_loppu.gif
Yrittävä13% px_e.gifpx_e_loppu.gif
Taiteellinen38% px_a.gifpx_a_loppu.gif
Käytännöllinen18% px_r.gifpx_r_loppu.gif

Vastauksiesi perusteella olet sosiaalinen ja taiteellinen. Alle on listattu joukko ammatteja, joissa voit parhaiten hyödyntää näitä ominaisuuksia. Tarkemmat kuvaukset eri ammateista ja niihin kouluttautumisesta löydät ammattinetti.fi:stä.

Luokanopettaja  (ei ei...ei musta luokanopetajaksi olisi)
Talousopettaja    (aina vaan paranee, minut tuntevat nauraisivat itsensä kuoliaaksi jos ilmoittaisin että musta tulee talousope :D )
Puheopettaja (hmmm...mitähän puheopettaja käytännössä on? )
Kielten opettaja (tällä kielitaidollako? toki!)
Kosmetologi  (emmä viittis käydä systerin kanssa kilpailee asiakkaista)
Kampaaja (Kuulostaa jo paremmalle, tuttua hommaa =D )
Puheterapeutti (riittäisköhän mun hermot? ja taitaisin kyl iteki joskus moista tarvita)
Hammashoitaja (EIH! pelkkä hammaslääkärin tuoksun ajattelu tekee jo pahaa)
Pappi  (eihän sitä koskaan tiedä, mutta ehkä diakonissa mieluummin)