Maanantaina aamulla 8.30 pakkauduttiin koko perheen voimin autoon ja treffattiin mummi ja ukki sekä siskoni tyttö kaupan  pihalla. Lähdettiin peräkkäin ajelemaan kohti Kalajokea, josta olimme vuokranneet huvilan. Kalajoelle siksi, koska en ollut koskaan käynyt länsirannikolla ja Jukupark houkutteli. Oli mulla tietty muutama muukin syy, mutta niistä tuonnempana...

Matkan varrelta noukittiin vielä toisen siskoni tyttö kyytiin ja ajeltiin vielä n. 400km kohti Kalajokea. Huvila löytyi helposti ja näytti ulkoa ja sisältä juuri sille kuin kuviteltiinkin...vai näyttikö?! Kun avasin etuoven ja laskin lapset sisälle oli pakko sulkea ovi ja avata se uudelleen. Näkymä oli suorastaan upea, en osannut kuvitella mitään tuollaista sillä  netissä ei ollut kuvissa mitään tuollaista kuvattuna. Katsokaas itse millainen maisema meitä odotti!
1700128.jpg
Alkuhuuman saatelemana vietimme ensimmäisen vuorokauden. Ihailtiin merta, saunottiin, uitiin, kauhisteltiin lokkien määrää ja sitä mieletöntä kirkunaa, johon ei meikäläiset ole tottuneet ja tietysti napsittiin valokuvia mielettömät määrät =)
1700144.jpg
Rannalla lapset viettivät paljon aikaa hiekassa touhuten. Merivesi oli yllättävän lämmintä ja meri tyyni.
Ilta-auringostakin piti yrittää saada kauniita kuvia, ei tosin mitenkään kovin hyvällä menestyksellä.
1700187.jpg
Aatelkaas...tonne kaukana oikealla auringonsillan oikealla puolella näkyvän kiven luo piti kahlata, jotta aikuinen ihminen pääsi kunnolla uimaan! Unelmaranta siis lasten kanssa.
1700204.jpg

Vihdoin maltettiin mennä nukkumaan vaikka kaikilla olikin pieni jänskätys päällä seuraavan päivän takia.
Tiistaina puolilta päivin mies ja lapset sekä heidän serkkutyttö lähtivät Jukuparkiin, missä oli uuden puolen avajaispäivä. Jukupark oli kuitenkin pettymys...uusi puoli ei ollutkaan vielä auki ja meidän koululaiset eivät olleet järin tyytyväisiä. =(

Minulla puolestaan oli onnistunut iltapäivä. Vierailemaan luokseni tulivat Arja R, Maria H. ja Ritva P. Oli ihana tutustua livenä ja jutskailla leimailun ohella. Laskeskeltiin H:n kanssa, että tuli leimailtua omiin varastoihin n. 230 kuvaa *viheltelee* Kiitos teille ihanat naiset tuliaisista ja seurasta!!! Tervetuloa tällekin suunnalle =D

Vierailun jälkeen sain vielä houkuteltua mieheni kuskiksi ja suunta kohti Kälviää ja Heinikkaa :)
Soitin Heinille ja hän lupasi pitää puotia auki. Oli kiva tavata Heinikin! Olin ihan extaasissa, kun katselin valikoimia, mutta onneksi maltoin mieleni, enkä tyhjentänyt koko puotia ;)
Tällaisia ihania papruja oli Heinin valikoimiin tullut ja tietenkin minun piti niitä saada...1700233.jpg
Lisäksi mukaani tarttui täydennystä väreihini.
1700249.jpg'
sekä paperilehtiöitä kaksin kappalein ja lehtikoristeita ja kissansilmä, mutta ne ovat vielä jossain tuolla purkamattomissa tavaroissa, joten en saanut niitä kuvattua :) Mutta tässä siis toinen lehtiöistäni!
1700252.jpg

Mutta jottei kaikki kuulostaisi näin täydelliseltä niin kerronpa tiistailta teille muutaman muunkin jutun...
Kun A, M ja R olivat lähteneet niin huomasimme, ettei wc-pytty vedä enää kunnolla. Niinpä soitin päivystysnumeroon ja ilmoitin asiasta. Siellä vastannut nainen lupasi soittaa omistajalle ja asiasta oli kuulemma jo juhannuksen aikoihin ilmoitettu. Omistaja hoitaa kuulemma itse tyhjennyksen. Kun tulimme Kälviältä niin eipä ollut vieläkään jätekaivoa tyhjennetty ja pytty ei vetänyt enää ollenkaan ja astianpesukoneen pohjalle jäi useampi cm vettä seisomaan. Soitin uudelleen päivystykseen ja siellä samainen nainen sanoi, että omistajalle puhelut menee vastaajaan ja lupasi soittaa kotinumeroon vielä. Jos ei vastaa niin soittaa sitten jätehuoltoon. Kuvittelin asian olevan nyt hoidossa ja vihdoin päästäisiin veskiin. Kului kaksi tuntia ja haju ulkonakin kävi jo aika sietämättömäksi, ei paljon viitsinyt makuuhuoneen tuuletusikkunaa auki pitää! Alkoi kuulua lorinaa ja eikös wc-pytty tulvinut jo lattialle!!! Siinä niitä siivotessa meni meidän pyyhkeistä suurin osa joten ei tarvinnut kuvitellakaan koko joukon saunovan tai uivan enää!

Tässä vaiheessa olin jo niin raivona ettei uskois...puhelu päivystysnumeroon jälleen ja kerroin tilanteen. Nainen tuumi että onpa ikävää, mutta asialle ei enää tänään voida tehdä mitään, koska omistaja ei vastaa ja jätehuoltokaan ei enää tähän aikaan. Oli kuulemma soitellu ystävät ja kylänmiehetkin läpi...joopajoo sanon minä. Käski ottaa sankon tai potan tai käydä tarpeilla talon nurkalla, josta omistaja saa ne itse raivata ilman eri korvausta. Tämä ei minusta kyllä ole hyvää asiakaspalvelua, ei todellakaan. Otti puhelinnumeroni ylös lupasi aamulla heti toimiston auettua hoitaa asian ja soittaa minulle, mutta yhteydenottoa ei ole kuulunut vieläkään!

Aloimme etsiä puhelinluetteloa jotta löytäisimme jonkun loka-auton numeron vaikka sitten toiselta paikkakunnalta, mutta löysinkin erään ihmisen nimen, joka jollain tavoin liittyy siihen huvilaan, kuka asui n. km:n päässä ja niinpä raivoisa naisjoukko hyppäsi autoon ja ajoimme sinne vaikka klo olikin jo yli kymmenen. näimme siellä ihmisiä pihalla ja reippaasti selittämään tilannetta...no tämän seurauksena jätekaivo oli tyhjennetty  vajaan tunnin kuluttua...en ole tyytyväinen ollenkaan ja heti aamusta aion väsätä reklamaation.

Keskiviikkona olisin ollut jo täysin valmis kotiin, mutta nautittiin nyt koko rahan edestä ja lapset käytettiin kylpylässä ja tyttöporukalla shoppailtiin. Siispä lähdettiin vasta to aamupvällä, mutta voin kertoa home sweet home. Ihanaa olla kotona!!!

Kuunnelkaas tämä biisi
Tästä tuli lemppari reissun aikana ihan sanojensa vuoksi!