Tämä posttaus tulloo murtteella viäntäen ja tunttuu jo nytte vaikkeelta kirjottoo tälleen, mutta minkäs tiet kun minnuu pyyvettiin kirjottammaan murtteella etes kerran ja mie kilttinä tyttönä toivetta meiinnoon nouvattoo.

Vähän innoissani vuotan, kun miun mies eilen öljys terassin ja sain uuvet ulkokalustteet. Tännään suahhaan illalla kanttoo kalustteet sittä terassille ja jos hiän vielä kävis töitten jäläkkeen aurinkovarjon ostamassa niin hyvä homma. Ensin arvelin jotta pitäs valokate laittoo tuohon terasille vuan sittä ku miettii tarkemmin niin sittä se vasta vois kuuma siinä ollahhii, kun ei etes tuuli piäsis kunnolla vilivottammaan, niinpä arvelin jotta vois sennii rahan käyttee takaterassin luajentamisseen, se olis ainahhii iltapäivällä varjopuolella sitte. Jokohan sitä uskaltas kesäkukkaset näillä levveyksillä pisttee ulos ruukkuihin kasvammaan? Tommaatin taimettii pitäs istuttoo kasvammaan jonnehi tuonne ulos ja krassit on hyvällä alulla niin nehhii sais siirttee ruukkuihin. Puutarhalta jos sittä kävis jottain kukkii ostamassa.

Kertokkeehan mitkä kukat ois semmossii takkuuvarmoja kesäpihan kaunistajjii oikkein aurinkoiselle paikalle? Entäpä amppeleihin jotka ovat aina varjossa?

Lauvanttaina pitäs varmmaan lähttee mökille isän 65-vuotis kahveille ja korttihhii pitäs siis tehä. Tämä tämmönen keli vain ei auta assiita kun muutennii ei paljjoo nappaile just nyt kortteja väsätä niin nyt varsinnii ulukohommat on se mikä kiinnosttaa.

Tiettääkö muuten kukkaan onko Kalajoin suunnalla mittään kivoja askartelukauppoja? Myö ollaan kesälomalla lähössä sinne ja olis kiva saaha mielekästä tekemistä minunnii. Tahi jos asut jossain lähistöllä niin tervetulloo minnuu tappaammaan, voisimma vaikka leimailla yhessä tahi väritellä kuvia...kaippoon siis väritysoppeja :D

Mutta nytten takasi ulos, muistakkeehan osallisttuu arvonttaan :)